Daar is ze dan! klein, dapper en vrolijk, maar heeeeel ver van “huis”. De komende maanden kun je hier de belevenissen van haar volgen. Hoe ze opgroeit tot een grote sterke en mooie jonge dame. Beleef samen alle puppy en puber streken.

Zuid-Frankrijk, daar komt ze weg. Wat een eind rijden zeg! In een weekend 12 uur heen en 12 uur terug. Gelukkig was ze in Zuid-Frankrijk, want de fokker verblijft ook een aantal maanden per jaar op een eilandje gelegen naast Madagaskar. Dat zou een vliegreis van 18 uur betekenen.
Ik vind Frankrijk mooi, vooral om de velden vol met zonnebloemen en lavendel. De prachtige wegen door de bergen en oude dorpen.
Helaas was dit maar een kort verblijf, maar wat hebben we een mooi souvenir mee gebracht.
Lang hebben we gewacht op een nestje wat geschikt zou zijn. Als fokker kijk je niet enkel naar hoe leuk dat koppie is. Als fokker wil je zoveel mogelijk genetische diversiteit hebben. En soms moet dat van ver komen. Zo heb ik al eerder boxers uit Frankrijk, Rusland, en Spanje geïmporteerd. Vele nesten hadden al de revue gepasseerd, maar telkens was er toch net weer iets dat het niet klopte. Tot ik zomaar een random berichtje stuurde naar de fokker van dit meisje nadat er een nestje geboren was uit een combi die heel veel belovend zou zijn. Helaas waren er maar 2 pups geboren en deze bleven bij de fokker zelf. Wel kondigde hij aan dat op dat zelfde moment en teefje aan het bevallen was. Het stamboom sprak mij zeker aan, en op de foto’s zag ook alles er goed uit. De eerste keus was nog vrij, en omdat wij al eerder contact hadden gehad over een nest wat door mij een paar jaar geleden gefokt was, wilde hij mij die toezeggen. WAUW! weet je hoe bijzonder de eerste keus is bij een fokker? En niet van alleen dit nest, maar de zus van deze aanstaande moeder verwachte ook een nestje, en ook daar had ik dan eerste keus. Het was duidelijk, binnen 3 maand zou er een pup in ons huis lopen!

Vol spanning wacht je op de eerste foto’s en filmpjes van het nest. Ik heb hem gevraagd voor mij te kiezen, aangezien ik niet even snel heen en weer ga om zelf te kijken. Er kwamen 2 mooie gele pups uit de selectie. Nadat ik mijn wensen had aangegeven, met wat de bedoeling met de pup was, adviseerde hij uiteindelijk dit zelfverzekerde gele pupje met een mooi zwart masker. Dat moet haar worden!

Spannend! Want valt ze in het echt ook tegen? En dan heb je toch al de reis gemaakt. Maar de fokker heeft zijn woord gehouden. Vrolijk, open, dartel en zelfverzekerd worden we begroet op het erf. Wat een prachtige locatie, uitzicht over de velden, en de aanwezige honden liggen allemaal lekker relaxt op ieder hun eigen stretcher en speelplaats. Veel speelgoed voor de pups, vers water en alles ziet er netjes en schoon uit. Een grote ren aan het huis vast spelen pups van het andere nest. Lekkere zachte kleden en voldoende speel materiaal om ze positief te prikkelen. Zo zag ik het graag. We worden gastvrij ontvangen en hebben alles mogen zien. Na een kopje thee, enkele adviezen over voeding enz, hebben we de nodige papieren ingevuld en vertrekken we weer richting het op dat moment 10 graden koelere Nederland.

Ze moet eerst op schoot, vertelde de fokker, dan kan je haar veiligheid bieden, het is al spannend genoeg. Net zoals ik zelf altijd aan mijn pupkopers adviseer. Ik stond gelijk even in hun schoenen. Uiteraard zei ik, en nadat ze de eerste 10 minuten haar ogen uit keek, viel ze in slaap op mijn schoot, 2 uur lang tot de eerste stop. Daarna na een korte pauze waarin we snel even hebben ontbeten, reden we verder. En madam in haar bench. Ze ging liggen en viel weer in slaap. Onderweg hebben we een paar keer een korte pauze gehad, en telkens ging ze weer rustig liggen. Tot dat we bijna thuis waren, toen werd ze onrustig. Vind je het gek, na dik 11 uur te hebben geslapen?! Dus het laatste stukje kwam ze weer op schoot. In mijn achter hoofd had ik al hele rampen scenario’s klaar. Zoveel slaap overdag zal wel betekenen dat de nacht vol actie zal zijn…..

23:00 waren we goed en wel thuis. Zonder files, zonder gedoe, maar wel total loss! Nadat de pup het huis had verkend, en de tuin heeft geïnspecteerd, even een snelle kennismaking met de andere boxers. En na wat gegeten te hebben moest ze toch weer terug in die bench….. En zonder problemen heeft ze geslapen tot 5:45 de volgende ochtend. Heerlijk, zo hoort het! Zindelijk en relaxt in de bench. Na een snel bezoekje aan de tuin, zijn we na het ontbijt van die dag een klein stukje gaan lopen.

Wat een heerlijk pupje! Kijk eens wat een aandacht!
In mijn opvoedingscursussen die ik jaren lang heb gegeven, heb ik altijd gehamerd op het stukje “socialiseren”. Maar dan net even anders. IK ben belangrijk, vooral in het begin. En het werkt! Ze hoeven van mij niet aan het einde van de lijn hun neus in van alles te steken, de kat van de buren te ruiken of dat toevallig voorbij komende honden te begroeten. Bij alles denk ik, moet ze er later ook wat mee?

Wil je meer lezen over mijn opvoeding en socialisatie periode?

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *