“Het is geen hobby, het is mijn leven”

Zolang als ik mij kan heugen hebben wij thuis al honden gehad. Verschillende rassen, zo was er een bouvier, en een friese stabij. Maar toen ik als 15-jarige een eigen hond  (Dalmatier) kreeg en met haar kennis maakte met de hondensport, is mijn liefde voor honden, hondengedrag en trainen van en met honden ontstaan. 

Uiteraard begon dit met een puppycursus, gevolgd door een gevorderden. Ik heb met haar uren in het bos gelopen, en voor een lange tijd waren wij dan ook onafscheidelijk. Totdat ik uit huis ging en op mijzelf ging wonen. Ze is 14 jaar oud geworden.

Na een tijdje was alles gesetteld, een eerste koophuis. Huisje, boompje en toen ook weer een hond. En daar is de liefde voor de boxer ontstaan. In 2000 heb ik dan ook voor het eerst kennis gemaakt met dit geweldige ras. Een mooie pup, een gele reu met een pikzwart masker, die met zijn korte staartje al schuddend met zijn kont mij tegemoet kwam lopen. Tayson genaamd. 

Vanaf dat moment is het snel gegaan. Het welbekende boxer virus had zijn werk inmiddels gedaan. En kon mij vanaf het begin al geen leven meer voorstellen zonder deze geweldige komieken voor wie het leven een groot feest is. 

Tayson was niet een makkelijke pup. Ik  heb ik dan ook veel met hem te stellen gehad als pup, maar ook later ook zeker. Hij is het geweest waardoor ik veel heb geleerd. Zwaar af en toe, maar had zeker geen minuut willen missen. Mede door hem, ben ik nu waar ik ben en ben hem daar zeer dankbaar voor. 

Voor mij is dit een boeiende wereldwaar kennis over de hond en de passie voor een ras elkaar ontmoeten.

Sinds 2007 heb ik een kennelregistratie bij de Raad van Beheer met mijn Boxerkennel; Amore del dio.  Als hobbymatige fokker van boxers fok ik gemiddeld eens per jaar een nestje pups. Uiteraard uit gecontroleerde ouders met oog op erfelijke afwijkingen.  Alle pups worden volgens het intensieve puppy culture programma socialiseer en opgevoed. 

Momenteel ben ik de trotse en gelukkige eigenaar van 2 boxers.  Maar dit is niet altijd zo geweest. Er waren momenten dat ik in huis 9 boxers had lopen. Kun je je voorstellen hoe dat eruit heeft gezien, als ik met moeite mijn plekje op de bank moest veroveren om tv te kijken 😉 .Met de tijd veranderd de samenstelling maar gedurende mijn leven ben ik eigenaar geweest van in totaal meer dan 14 boxers, welke ik opgevoed heb volgens mijn methode. 

Met onze eigen honden ben ik actief geweest in de africhtingssport (IPO tegenwoordig IGP genoemd). Met mijn eerste reu, Tayson, heb ik het IPO 3 behaald, dit is de hoogste africhtingsniveau voor IPO. Met Tayson ben ik terecht gekomen bij een Boxerkringgroep en vanaf die tijd ben ik mij verder gaan verdiepen in het gedrag en de leerpsychologie van honden.

Boxers zijn zulke mooie honden, ik wou dat Iedereen ziet wat ik zie. En dat iedereen eens in die spiegel keek die boxers ons voor houden. 

In 2003 heb ik dan ook mijn eerste certificaat behaald bij Martin Gaus. Vanaf dat moment ben ik mijzelf blijven ontwikkelen op kennis en ervaring met diverse opleidingen, lezingen en seminars. Na het behalen van de “C-module” mag ik mij sinds 2007 Kynologisch Instructeur noemen. Natuurlijk heb ik niet alleen mij theoretisch ontwikkeld op kynologisch gebied, maar ook de nodige praktijkervaring opgedaan.  

Op de kringgroep waar ik met mijn eigen honden trainde, heb ik van 2002 t/m 2008 verschillende lessen gegeven, maar voornamelijk de puppy groepen verzorgd. Vanaf 2008 ben ik, mede door mijn opleiding, in Denemarken terecht gekomen en heb daar stage mogen lopen in een dierenpension met een hydrotherapie centrum voor honden. Door deze stage heb ik meer ervaring gekregen in het gedrag en de beweging van honden. Dat laatste heb ik vanaf 2010 verder uitgebouwd met symposiums en een cursus sportfysiologie in 2011 en exterieur en bewegingsleer in 2013 en een instructeursopleiding voor balans en coördinatie in 2014. 

Naast deze opleidingen op het gebied van het bewegingsapparaat heb ik mij uiteraard nog veel breder geschoold op verschillende vlakken van de hond. Op de laatste pagina heb ik dan ook een complete lijst staan. 

Na mijn terugkeer in Nederland, ben ik vanaf 2010 werkzaam geweest voor de dierenbescherming als asiel manager. Een paar jaar later kwam mijn droom uit en ben ik gestart met een eigen hondenschool en pension voor alle rassen maar later ook bekendheid gekregen als het “boxer hotel”. Vele boxer eigenaren vanuit het hele land wisten de weg te vinden naar het Groningse landschap om hun geliefde huisgenoot in vertrouwen bij mij te brengen voor de vakantieperiode. 

Al ruim 20  jaar heb ik mijn kennis en ervaring kunnen delen met de cursisten die bij mij kwamen voor de wekelijkse lessen. En heb ik kunnen leren van de ervaringen die zij mij vertelden. Samen met de ervaring en kennis die is opgedaan bij het fokken van boxers, en het socialiseren en opvoeden van pups maakt dat ik precies weet hoe een boxer op te voeden en hoe om te gaan met gedragsproblemen, voedingsproblemen en of gezondheidsvragen. 

Als liefhebber van boxers en met de nodige kennis en ervaring kan ik jou helpen een betere band te creëren met je boxer, of je te helpen met je zoektocht naar een geschikte pup. 

Mede hierom heb ik ook mijn kennis in een gratis online workshop geplaatst om je te helpen. En zo mijn kennis te delen, en van jullie samen nog een beter team te maken. Schroom niet om mij een bericht te sturen als je hulp nodig bent, of vragen hebt.

Jouw boxer coach